Özer BURUCU: 1966 yılında Kırşehir’de doğdu. İlk ve orta eğitimini Ankara’da aldı. 1984 yılında Bahçelievler Teknik Lisesi Bilgisayar İşletmenliği Bölümünden mezun oldu. Aynı yıl Orta Doğu Teknik Üniversitesi Fizik Bölümüne girdi. 1989 yılında mezun olduktan sonra Kütahya’da kısa dönem askerlik görevini tamamladı. 1990 yılından itibaren çeşitli özel okullarda Matematik, Fizik, Fen Bilimleri öğretmenliği, Zümre başkanlığı, İdarecilik görevlerinde bulundu. “Elektromanyetizma” hakkında yüksek lisans aldı. Öğrencileriyle basit elektronik, arduino, kodlama ve robotik projelerini yürütmek en büyük keyfi.
Ayrıca Özer Burucu ismiyle You Tube da kanalı var. Öğretmek ve öğrenmek en zevk aldığı hobisi. Maker olma yolunda ilerliyor…
selam hocam.
Keypad ile ayrı değişkenlere gsm numrası ve birde aynı zamnada ledim şifre girildiğinde ledi sürekli yakacak kod arıyorum.
nasıl bir yol izlemeliyşm
BeğenLiked by 1 kişi
Şu siteyi incelemenizi tavsiye ederim:
BeğenLiked by 1 kişi
Özer hocam selamlar;
AD9833 Programlanabilir Sinüs Sinyal Jeneratör Modülü ve arduino iuno ile birlikte şöyle birşey yapmak istiyorum yardımcı olma ihtimaliniz varsa çok sevinirim.
belli frekanslarda sinüs dalgalar üretmek istiyorum ve belirlediğim frekansları saniyeler içinde sürekli tarama yapmasını istiyorum ama bunu maalesef yapamadım internette araştırma yaparkende sizi buldum mümkünse desteğinizi rica ederim.
BeğenLiked by 1 kişi
Selamlar Abdullah hocam;
Maalesef AD9833 ile ilgili bilgim Great Scott videolarından ibaret. Ben üzerinde hiç çalışmadım. Ama aşağıdaki linki incelemenizi tavsiye ediyorum:
https://circuitdigest.com/microcontroller-projects/build-your-own-function-generator-with-arduino-and-ad9833-module
BeğenLiked by 1 kişi
Hocam merhaba hakan ben
Hocam Arduino ile gerilim ölçme çalışmanızı izledim ve bende yaptım gayet güzel ölçüm yaptım tek akü de takı seri bağlı 4 adet akü ölçümüne geçene kadar.
Seri bağlı akü gurubunda bulunan 4 adet aküyü seri bağlı iken tek tek ölçmek istediğinde ve tek aküye uyguladığım devreyi seri akülere tek tek uygulayinca dirençlerin de yanmalar oldu sebebi nedir ? Nasıl bir proje şema uygulamam gerekir.
BeğenBeğen
YouTube’da da yanıtladığım gibi; direnç değerlerini 10 kat arttırabilirsiniz (Bunu koda eklemeyi unutmayın). Ayrıca daha güçlü dirençler tercih edin.
BeğenBeğen
Hocam merhaba.
Pic 16f628 kullanarak yürüyen ışık devresi yapmaya çalışıyorum. Toplam 8 adet led kullanacağım. 2 adet buton koymam gerekiyor. Birinci buton ışıkların geçiş hızını azaltacak, ikinci buton ise ışıkların geçiş hızını yükseltecek. Fakat ben bu butonların kodunu nasıl yazacağımı öğrenemedim. Bu konuda yardımcı olabilir misiniz? Teşekkür ederim.
BeğenLiked by 1 kişi
hocam merhaba iyi çalişmalar
dht22 ile ortamin sicaklik bilgisini görüntülüyor ve alt üst değerler tanimlayarak isiticiyi veya fanları açacak şekilde termostat olarak kullanıyor
bu değerleri ve yaptiği işlemleri 16×2 karakter lcd ekranda görüntülüyorum
sizden ricam rotery encoder ile istenen alt üst değerleri güncellemek ve kaydetmek için gerekli kod bloğu hakkinda bilgi vermeniz yönünde olacaktir
BeğenBeğen
Özer Bey Selamlar. Özel bir proje hakkında sizlerle görüşmek isterim. 05323825386
BeğenBeğen
merhaba iyi günlerr,
benim sorum sayfanızdaki kapasitemetre ile ilgili.
devreyi proteusta çizdim hex dosyasını da ardunio ya attım. çalışıyor fakat bazı değerleri alması çok uzun sürüyor. siz bu sürenin azaltılması için birkaç birşey demişsiniz ancak çok kısa bahsettiğiniz için anlayamadım.
bu sürenin azalması için ne yapabilirim . Acil yardıma ihtiyacım var.
BeğenBeğen